1

Ker se zavedamo, da vpliv tekstilnih izdelkov vedno bolj
škoduje okolju, se trudimo vse bolj uresničevati vizijo
krožnega gospodarjenja.

Tako, smo septembra  2021 odprli prvo Humana Secondhand & Vintage trgovino v Sloveniji in s tem pri Humani poleg zbiranjaoblačil začeli z novo vejo podaljševanja življenjske dobe oblačilom.

Ker se zadevamo, da vpliv tekstilnih izdelkov vedno bolj škoduje okolju, se trudimo vse bolj uresničevati vizijo krožnega gospodarjenja.

Tako, smo septembra odprli prvo Humana Secondhand & Vintage trgovino v Sloveniji in s tem pri Humani poleg zbiranja oblačil začeli z novo vejo podaljševanja življenske dobe oblačilom.

Prodanih več kot
480,000 kosov oblačil, obutve in dodatkov

V ponudbi več kot
15.000 kosov oblačil, obutve in dodatkov

Več kot 600 novih artiklov vsakodnevno

2500 L vode se prihrani z nakupom 1 rabljene majice

S prodajo secondhand oblačila le temu podaljšamo življenjsko dobo, prav tako pa kakovstna oblačila in obutev postanejo dostopna tudi tistim, ki si jih običajno ne bi mogli privoščiti.

S prodajo secondhand oblačila le temu podaljšamo življenjsko dobo, prav tako pa kakovstna oblačila in obutev postanejo dostopna tudi tistim, ki si jih običajno ne bi mogli privoščiti.

1

OKOLJU PRIJAZNA OBLAČILA

Rabljena oblačila ne porabijo dodatnih virov, kar pripomore k zmanjševanju negativnih vplivov na okolje.  Z nakupom rabljenih kosov oblačil ne le
zmanjšujete količino odpadnih voda in kemičnega onesnaženja, ki sta povezana s sodobnimi načini proizvodnje, temveč tudi spodbujate trajnostno modo. Vaša izbira rabljenih oblačil predstavlja premišljen korak proti podaljšanju življenjske dobe izdelkov, spodbujanju krožnega gospodarstva in ustvarjanju pozitivnih vplivov na okolje.

DOLGOTRAJNEJŠA OBLAČILA

Ko se odločite za nakup visoko kakovostnih oblačil, povečate možnosti, da vam bodo ta lahko služila več let. V današnjem svetu, kjer prevladuje hitra moda in je vgrajena kultura zastarelosti, so oblačila postala skoraj za enkratno uporabo.

CENEJŠA OBLAČILA

Kot verjetno že veste, lahko z nakupom rabljenih oblačil prihranite veliko denarja. Nikoli ne boste plačali niti blizu polne cene. Prav tako pa tudi številne ekskluzivne blagovne znamke postanejo bolj dostopne tudi za tiste, ki ne želijo odšteti velikih vsot.

OBLAČILA POMAGAJO ZMANJŠEVATI OBREMENJENOST ODLAGALIŠČ ZA ODPADKE

Vsako leto se srečujemo z ogromno količino tekstilnih odpadkov, ki predstavljajo pomemben del celotnega odpadniškega sistema. Številke govorijo same zase: letno proizvedemo približno 14,3 milijona ton tekstilnih odpadkov, kar predstavlja precejšen delež vseh odpadkov, ki končajo na odlagališčih. Povprečen Evropejec vsako leto zavrže približno 11 kilogramov oblačil,obutve in posteljnine.

Z VSAKO KUPLJENO MAJICO V NAŠIH POSLOVALNICAH, BOSTE PRIHRANILI KAR 2.700 LITROV VODE.

Več informacij o zbiranju oblačil, donacijah in projektih pa na spodnji povezavi:

Več informacij o zbiranju oblačil, donacijah in projektih pa na povezavi: