Pravno obvestilo

Vse pravice spletne strani https://humana-secondhand.si/  so pridržane. Obvestilo se nanaša na začetno stran in vse podstrani te spletne strani. Imetnik avtorskih pravic na vseh avtorskih delih, ki so vključena v spletno stran in ni navedeno drugače je podjetje Humana d.o.o.

 

Lastnik in upravljalec spletnega mesta

Ime podjetja: Humana d.o.o. (Humana Second Hand & Vintage Slovenija)

Sedež: Cesta 24. junija 23, 1231 Ljubljana Črnuče

Telefon: +386 41 781 175

E-naslov: sales@humana.si

  

Omejitev odgovornosti

Podatki na spletni strani so informativne narave in nimajo pravnih posledic, razen če je to izrecno navedeno. Podjetje Humana d.o.o. se trudi, da so podatki objavljeni na spletni strani pravilni in ažurni. Vendar pa podjetje Humana d.o.o. niti druga pravna ali fizična oseba, ki je sodelovala pri izdelavi te spletne strani in še vedno sodeluje pri nadgradnji spletne strani, ne more biti odgovorna za navadno škodo ali izgubljeni dobiček ali premoženjsko škodo, ki bi lahko uporabniku nastala zaradi uporabe spletne strani ali nezmožnosti uporabe le-te. Vsi uporabniki uporabljajo spletno stran na lastno odgovornost. Podjetje Humana d.o.o. se trudi za nemoteno delovanje spletne strani, vendar ne more biti odgovorno za morebitno premoženjsko ali drugo škodo, ki bi jo je utrpel uporabnik, zaradi motenega delovanja spletne strani.

Podjetje Humana d.o.o. lahko brez predhodnega obvestila kadar koli spremeni ali doda vsebino na spletno stran.

 

Omejitev uporabe informacij in gradiv

Vse pravice so pridržane. Informacije in dokumenti na spletnem mestu so predmet avtorske zaščite in drugih oblik zaščite intelektualne lastnine avtorjev projekta.

Objavljene informacije in dokumenti so informativne narave in so lahko reproducirani le v nekomercialne namene. Nalaganje, predvajanje in tiskanje vsebin je dovoljeno le za osebno, domačo rabo, prepovedano je spreminjanje oznak o avtorskih pravicah in drugih obvestil o pravicah intelektualne lastnine in obvestil o drugih pravicah.

Humana d.o.o. ne odgovarja za obliko in vsebino spletnih strani, ki so na kakršen koli način povezane z obravnavano spletno stranjo. Pri obisku in uporabi spletnih mest je odgovornost Humana d.o.o. za vse primere izključena.

 

VAROVANJE ZASEBNOSTI

Spoštujemo vašo zasebnost in v skladu z zakonodajo (Zakon o varstvu osebnih podatkov ZVOP-2, Ur. l. RS št. 94/07 in GDPR), izvajamo vse aktivnosti za zaščito in etično ravnanje z vašimi osebnimi podatki.

Spletno mesto ne zbira vaših osebnih podatkov, razen takrat, kadar vi to omogočite, kar se lahko zgodi takrat, ko:

  • oddate spletni obrazec
  • se naročite na naše e-novice

 

V kolikor ste prostovoljno označili, da vas lahko obveščamo o novostih v našem podjetju/organizaciji/ustanovi, si pridružujemo pravico, da vam občasno pošljemo aktualno vsebino po e-pošti ali SMS-u.

 

 Zbiranje in obdelovanje osebnih podatkov

Osebni podatek je informacija, ki vas identificira: vaše ime, priimek, elektronski naslov ali telefonska številka. Naša spletna stran ne zbira vaših osebnih podatkov razen, kadar vi to omogočite, tj. kadar se naročite na naše e-novice.

Uporaba in širjenje osebnih podatkov

Naša spletna stran bo uporabila vaše osebne podatke izključno zaradi tehničnih razlogov administracije na spletni strani, da vam zagotovi dostop do posebnih informacij ali za splošno komuniciranje z vami. Naša spletna stran ne bo posredovala vaših osebnih podatkov tretji stranki ali jih kakor koli tržila drugje, razen če posredovanja podatkov tretji stranki izrecno dovolite oz. tako zahteva zakon.

Svoboda izbire

Informacije, ki jih o sebi posredujete naši spletni trgovini, nadzorujete vi. Uporabniki, ki se želijo odjaviti od prejemanja novic, se lahko odjavijo na naslednjem naslovu: sales@humana.si.

Povezave do drugih spletnih strani

Naše spletna trgovina lahko vsebuje povezave do drugih spletnih strani, za katere ta izjava o varovanju osebnih podatkov ne velja. Ko zapuščate našo spletno trgovino, si zato vnovič preberite izjave o varovanju osebnih podatkov vsake spletne strani, ki zbira osebne identifikacijske podatke.

Pravica do obveščenosti

Če imate kakršna koli vprašanja v zvezi z našo politiko varovanja osebnih podatkov ali kako so vaši osebni podatki obravnavani, se lahko brez zadržkov obrnete na zgoraj navedene kontakte. Na podlagi vaše zahteve vas bomo nemudoma obvestili – pisno in v skladu s primerno zakonodajo – kateri osebni podatki, če sploh kateri, so bili zbrani med obiskom naše spletne strani.

Privolitev za obdelavo osebnih podatkov v zvezi s prijavo na spletni strani

Sledimo načelom transparentnosti in skrbnega ravnanja z osebnimi podatki v skladu s Splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov (angl. General Data Protection Regulation – GDPR; v nadaljevanju uredba) in Zakonom o varstvu osebnih podatkov. Potrebujemo vašo privolitev, da lahko osebne podatke, ki smo jih pridobili z vašo prijavo na naše storitve, uporabljamo, hranimo in obdelujemo za določene namene.

Privolitve, ki se nanašajo na prejemanje naših objav

Z izpolnitvijo obrazca za prijavo na prejemanje objav o aktualni ponudbi in novostih se uporabnik strinja s posredovanjem podatkov, ki v skladu z zakonodajo veljajo za osebne podatke. V tem primeru so to: ime in priimek, e-pošta ali telefonska številka.

VAŠE PRAVICE NA PODLAGI DANIH PRIVOLITEV

Posameznik lahko od upravljavca osebnih podatkov kadarkoli zahteva, da stalno ali začasno preneha z uporabo njegovih osebnih podatkov v prej navedene namene. Takšno zahtevo lahko kadarkoli naslovi na zgornje kontaktne podatke in podrobno navede, katere privolitve želi preklicati.

Poleg tega ima tudi naslednje pravice:

  • pravico do dostopa do svojih osebnih podatkov, ki so bili zbrani v povezavi z njim, pri čemer lahko upravljavec uporabi vsa razumna sredstva za preverjanje istovetnosti posameznika, čigar so osebni podatki, posebej v primeru spletnih storitev in spletnih identifikatorjev
  • pravico do popravka netočnih podatkov, zbranih v povezavi z njim, pri čemer lahko upravljavec uporabi vsa razumna sredstva za preverjanje istovetnosti posameznika, čigar so osebni podatki, posebej v primeru spletnih storitev in spletnih identifikatorjev pravico do »pozabe«, torej izbrisa vseh podatkov, če so izpolnjeni pogoji iz 17. člena Splošne uredbe o varstvu osebnih podatkov
  • pravico do prenehanja uporabe osebnih podatkov za namene neposrednega trženja, vključno s profiliranjem

Piškotki

Piškotki so kratke besedilne datoteke, ki jih spletno mesto pošlje brskalniku (če jih spletno mesto le uporablja). Glavni cilj piškotkov je, da spletni strežnik prepozna računalnik. Piškotki niso nujni vendar lahko bistveno izboljšajo uporabniško izkušnjo. Na straneh uporabljamo piškotke izključno za analizo obiskanosti spletenga mesta.
Upoštevajte, da se z uporabo spletne strani strinjate, da lahko uporabljamo piškotke.

Vrste piškotkov

Piškotki so, recimo jim vrsta datoteke, ki jih med vašim obiskom spletne strani le-ta ustvari in vanje shrani podatke. Tako vam je ob naslednjem obisku zagotovljeno mnogo lažje in hitrejše brskanje po strani. Ločimo dve vrsti piškotkov, in sicer:
Začasni piškotki, ki so ustvarjeni zgolj začasno in beležijo podatke med vašim brskanjem. Ko zaprete okno vašega brskalnika, se piškotki izbrišejo. Trajni piškotki ostanejo na vašem računalniku ali drugi napravi in so aktivirani vsakokrat, ko obiščete spletno stran.

Z uporabo te spletne strani uporabnik potrjuje, da je sprejel tu opisane pogoje, in da se z njimi izrecno strinja.